Pagina's

zondag 2 februari 2014

Speltbrood



Een experiment om een tarwevrij brood te maken. Bij Ekoplaza heb ik een zak biologisch speltmeel gekocht. Achteraf vind ik het te droog.  Misschien de volgende keer er iets meer boter in doen om een wat minder droog brood te krijgen. Na het afkoelen heb ik het brood geheel in plakjes gesneden. Per 2 sneetjes brood heb ik alles ingevroren. Handig om mee te nemen naar het werk.

Speltbrood


Ingrediƫnten
500 gram biologisch speltmeel
300 ml Water
10 gram Zout
15 gram Palmsuiker
1 theelepel Bakpoeder
1 zakje gist (7 gram)

Extra: kom, plastic (vuilnis)zakje, broodbakvorm

Doe alle ingrediĆ«nten in een mengkom en mix het met een deeghaak tot een mooi samenhangend deeg. Kneed het deeg hierna nog zo’n 5 a 10 minuten goed.
Laat het deeg zo’n anderhalf uur rijzen (in een kom met hierover een plastic zak).
Wanneer de hoeveelheid verdubbeld is bebloem (met het speltmeel) dan je het aanrecht.
Leg het deeg hierop en rol het deeg met een deegroller voorzichtig een beetje uit.  Daarna rol je het brood losjes op en legt het in de ingevette bakvorm.
Leg er een handdoek op en laat het nog zo’n anderhalf uur rijzen.
Verwarm de over voor op 230°C.
Bak het brood in 25 tot 30 minuten gaar.


Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten